NETWERKEN EN SERVERS

Particulieren

Tegenwoordig zijn er in vele huishoudens meerdere toestellen aanwezig, met ieder zijn eigen opslagruimte. Een groot nadeel hiervan is dat uw gegevens niet ter beschikking zijn als er op een ander toestel gewerkt wordt. Dit kan eenvoudig opgelost worden door het gebruik van centrale opslag. NAS staat voor Network Attached Storage, dit wil zeggen dat elk toestel dat op uw netwerk aangesloten is, hiervan gebruik kan maken (als het toestel het toestaat).

Zo kan U bijvoorbeeld uw data, muziek of uw foto’s hierop bijhouden en op elk toestel gebruiken.

Stel U even voor dat U op vakantie gaat en naderhand uw foto’s aan familie of kennissen wil tonen. Dit zou U dan eenvoudig kunnen verwezenlijken door ze op de NAS te plaatsen en dan via een smart TV te tonen.

netwerken en servers

Bedrijven

Heeft U meerdere pc’s of medewerkers in uw bedrijf, dan is het aangewezen om met een centraal systeem te werken. Hierdoor kan U afhankelijk van de gekozen oplossing het netwerk beter beveiligen, de data centraal beheren, eenvoudig backup systemen configureren om de data veilig te stellen.

Er zijn verschillende scenario’s die hier uitgewerkt kunnen worden afhankelijk van de noden en behoeftes van uw bedrijf. Er kan gewerkt worden met een NAS (Network Attached Storage) om enkel de data centraal te beheren, maar ook met een server configuratie. Bij het gebruik van een server oplossing zijn er veel meer mogelijkheden dan met een NAS.

Neem gerust met ons contact op om dit met U te bespreken en aan te passen naar de noden en behoeftes van uw bedrijf.